DojoGym | Karate
305
page-template-default,page,page-id-305,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Karate

Karate Olimpic

Despre noi

Clubul nostru este afiliat la Federația Română de Karate, care la rândul ei este afiliată la Federația Europeană de Karate (EKF) și la Federația Mondială de Karate (WKF).

 

Încă de la început obiectivul principal al clubului a fost performanța, obținută prin muncă și seriozitate. Astfel, antrenorii împreună cu sportivii din Petroșani, Uricani și Baru au adus faimă și cinste acestor locuri participând și caștigând la competițiile naționale si internaționale.

 

De la prima medalie cucerită la nivel național în anul 1995 am urcat cu pași repezi treptele performanței mândrindu-ne în prezent cu  rezultate importante la nivel național și internațional, fiind unul dintre cele mai bune cluburi de karate din România. 

 

An de an avem ca obiectiv clasarea în fruntea clasamentului la Campionatele Naționale și Cupa României, competiții care ne propulsează sportivii la lotul național în vederea participării la Campionatele Europene și Mondiale. Obiectivul nostru cel mai înalt fiind calificarea unui sportiv la Jocurile Olimpice. 

 

Ne mândrim cu faptul că an de an suntem prezenți cu sportivi clasați în topul celor mai buni sportivi ai Județului Hunedoara. De asemenea avem sportivi care au fost sau care urmează să fie premiați de Ministrul Tineretului și Sportului pentru medaliile obținute la Competițiile continentale și mondiale.  

Suntem la a X- a ediție a Cupei Masibo o competiție puternică  pe care o organizăm an de an și la care participă cluburi din toată țara și chiar din afara țării. De exemplu în 2018 am avut o participare de peste 600 sportivi din România, Moldova și Ucraina. Per total la Cupa Masibo au participat peste 1000 persoane, sportivi, antrenori, arbitrii dar și însoțitori.   

 

Despre karate

Karate-dō  (空手道) este o  artă marțială japoneză  introdusă în  Japonia (și ulterior în lume) din  Okinawa  în  1922. În japoneză  kara înseamnă gol,  te  înseamnă mână iar    înseamnă cale, rezultatul fiind  calea mâinii goale. 

 

Întemeietorul karatedo-ului modern este considerat  Gichin Funakoshi (18681957), fondatorul stilului  Shotokan 

 

Karate este împărțit în patru stiluri (“ryu”= școală în limba japoneză): shito-ryu, shotokan, goju-ryu și wado-ryu. 

 

Locul în care se practică karate (sala de antrenament) se numește  dojo.  

 

Karate-ul este un sport foarte complex care dezvoltă atât partea fizică cât și cea psihică. Prin practicarea serioasă a acestui sport , practicanții se auto disciplineaza, devin independenți, perseverenți.  

Karate este împărțit în două probe:

  • Kata

O înșiruire de deplasări și tehnici (luptă cu adversari imaginari) pe care sportivii trebuie să le execute corect din punct de vedere tehnic și ritmic, în forță și cu viteză.

  • Kumite

Lupta care se desfașoară după un regulament bine stabilit. Regulamentul are rolul de a proteja sportivii. Tehnicile se efectuază cu foarte mare viteză, forță și precizie, astfel controlul este foarte important.  

Karate și beneficiile pentru copii

Karate este un sport potrivit pentru orice vârstă dar este ideal să fie practicat de la vârste fragede. Poate fi practicat atât ca sport de performanță dar și ca și sport de întreținere fizică și psihică. 

Fiind un sport complex este benefic atât pentru fizic prin antrenamente complexe de forță, mobilitate și tehnică dar și psihic prin exersarea diverselor exerciții care implică coordonare, precizie dar și necesitatea de a lua decizii pe moment. În primele antrenamente, copiii învață să se concentreze asupra exercițiilor pe care le fac, concentrare care crește pe măsură ce sportivul avansează. Acest lucru îi ajută pe copii atât la școală cât și în viața de zi cu zi.  

 

Disciplina este foarte importantă într-un dojo iar copiii sunt instruiți în această direcție încă din primele minute ale antrenamentului. În timp, copiii practicanți de karate sunt mai disciplinați, mai ordonați, mai independenți, mai competitivi. Toate acestea se realizează în timp și cu multă muncă. 

 

La copii de până la 8 ani antrenamentele se axează foarte mult pe dezvoltarea corpului. Așa cum o fundație solidă este importantă pentru o casă, la fel și baza în sport este importantă pentru un sportiv.

 

La copiii cu vârste cuprinse între 4-6 ani antrenamentele sunt formate din exerciții distractive cu diferite echipamente menite să dezvolte rezistența, forța, viteza, mobilitatea copilului (dezvoltarea sistemului osos și muscular) dar și agilitatea, coordonarea, atenția.

 

De la 7 ani antrenamentele sunt o combinație a celor mai sus menționate cu tehnici ușoare de karate ca mai apoi după vârsta de 8 ani să intrăm în elemente mai complexe ale acestui sport. 

 

Vă mulțumim pentru interesul acordat clubului nostru și vă așteptăm în salile noastre! 

Program antrenamente: 

 

Copii 5-6 ani  – Marți și Joi între orele 17:00 – 18:00 

Copii 6-7 ani – Marți și Joi între orele 18:00 – 19:00 

Inițiere +9 ani – Luni, Miercuri și Vineri între orele 17:00-18:00 

Copii 8-12 ani PERFORMANȚĂ Luni, Miercuri și Vineri între orele 18:00-19:30 

Copii +13 ani PERFORMANȚĂ Luni, Miercuri și Vineri între orele 19:30-21:00