DojoGym | Trx Functional
309
page-template-default,page,page-id-309,woocommerce-no-js,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Trx Functional

Antrenament TRX 

 

Urcat pe un super-val de succes peste Ocean, TRX Suspension Training își croiește cu încredere drum și către topul programelor căutate și apreciate de pasionații de sport din țara noastră. Vorbim de tip de antrenament funcțional, care folosește doar două benzi și greutatea propriului corp, însă cu rezultate care întrec așteptările: dezvoltă forța, echilibrul, flexibilitatea, te scapă de kilogramele nedorite și-ți conturează frumos corpul. 

 

Total Rezistance eExerciseaceasta este denumirea completă a TRX-ului, un instrument de antrenament care scrie istorie în domeniul fitnessului. A fost inventat de Randy Hetrick, fondatorul Fitness Anywhere. Acesta caută o soluție pentru menținerea în formă a echipei sale din trupele speciale Navy SEAL (o unitate de comando a marinei americane), aflată mai tot timpul în misiune și fără acces la o sală de sport pentru a-și lucra mușchii la aparatele clasice. 

 

 

Primul TRX – două corzi de parașută 

 

Într-una din misiunile din Asia de Sud-Est, Hetrick a tăiat două corzi de parașută, le-a cusut cu ustensilele pe care le avea în trusa din barca pneumatică, iar apoi le-a legat de un copac și a început  exerseze. Așa s-a născut ceea ce cunoaștem astăzi drept TRX Suspension Training, un antrenament complex, versatil și eficient. „A devenit mai mult decât mi-am putut imagina până și în cele mai îndraznețe visuri. Am creat acest instrument pornind de la o nevoie concretă și n-aș fi crezut  va avea un asemenea succes”, a marturist Randy Hetrick. 

 

Un sport intens, dar prietenos 

 

Chiar dacă a fost conceput pentru militari, TRX Suspension Training  nu e deloc inaccesibil. Reprezintă o alegerea ideală în materie de fitness atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru începatorii într-ale sportului. Mai mult, antrenamentul cu TRX este potrivit și pentru cei care au probleme cu articulațiile sau cu spatele și se află într-un proces de recuperare medicala.  

 

Antrenament complet 

 

Cu ajutorul TRX-ului pot fi efectuate în condiții de siguranță o multitudine de exerciții, care permit dezvolarea forței, flexibilității, coordonării, mobilității și stabilității corpului. Nu în ultimul rând trebuie menționat faptul  antrenamentul cu TRX reprezintă o modalitate excelentă de luptă cu kilogramele în plus, întrucât este un mare consumator de calorii și un bun accelerator al metabolismului, prin activarea grupelor mari de mușchi. Atunci când lucrezi cu TRX-ul, muscultura trunchiului, reprezentată de abdomen, oblici, lombari și fesieri, este în permanentă contracție pentru a putea menține în echilibru corpul aflat în suspensie în diferite planuri de înclinare. Vorbim de cea mai importantă  parte a corpului, numită și „core”, de unde pornesc toate mișcările și care este vizată cu prioritate de programele de sculptare a siluetei. 

 

Beneficiile antrenamentului TRX

  • Antrenează toți mușchii corpului 

  • Dezvoltă forța musculară

  • Este și un bun antrenament cardio

  • Crește flexibilitatea, echilibrul și mobilitatea

  • Reduce riscul de accidentări

  • Este un antrenament care dezvoltă forța în regim de rezistență

Câteva exerciții care pot fi lucrate la antrenamentele TRX 

Flotări

Flotări

Brațele ținute la distanță egală de corp, îndoim coatele până ajungem în unghi drept, menținem câteva secunde și revenim la poziția inițială. 
Acesta exercițiu este foarte bun pentru dezvoltarea mușchilor pectoral, biceps, triceps
Genuflexiune într-un picior

Genuflexiune într-un picior

Brațele le ținem drepte, toată greutatea se lasă pe un picior, stai puțin lăsat pe spate și execuți o genuflexiune ducând piciorul din aer spre înainte. 
Exercițiu pentru dezvoltarea forței și masei musculare a coapsei.
Abdomen

Abdomen

Stăm în poziție de flotare, palmele la nivelul umerilor și picioarele prinse la TRX , tragem ambii genunchi pe piept și revenim in poziția inițială.
Exercițiu pentru dezvoltarea forței și rezistenței zonei lombare și a mușchilor abdominali. 

 

Tracțiuni

Tracțiuni

Ne lăsăm puțin pe spate, brațele întinse înainte, tragem de TRX până când ajungem cu coatele îndoite la 90 de grade. 
Exercițiu pentru dezvoltarea mușchilor spatelui și a deltoizilor.
Fandare într-un picior

Fandare într-un picior

Toată greutatea o lăsăm pe un picior, brațele întinse către înainte , executăm o fandare, lăsând piciorul din aer  plece în spate, brațele rămânând întinse. 
Exercițiu foarte bun pentru dezvoltarea forței și masei musculare a întregii coapse. 

Video exerciții TRX